Sandığınızdan çok daha güçlü! Ahududu lifte zirveye oynuyor, fasulyeyi solladı

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiLifin sağlık açısından düşünüldüğünden çok daha fazla faydası vardır. Lifin vücudumuz için neler yapabileceği ve nerede bulunabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek okumaya devam edin.

Lif iki formda bulunur: çözünür ve çözünmez. Her iki lif türünü de beslenmenize dahil etmeniz şiddetle tavsiye edilir çünkü her ikisi de vücutta önemli roller oynar. Çözünmeyen lif kabızlığı önlemeye yardımcı olur, tokluk hissini artırır ve ayrıca kolesterol seviyelerini düşürerek kalp hastalığı riskini azaltabilir. Çözünür lif ise karbonhidratların parçalanmasını yavaşlatarak kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olur. Peki lif nerelerde bulunur?

Enginar, bağırsaktaki iyi bakteriler tarafından kolayca parçalanıp besin kaynağı olarak kullanılan inülin adı verilen bir lif türü açısından oldukça zengindir. Konserve veya kavanozda satılan enginar, salatalara ve sandviçlere kolayca eklenebilir.

Ahududu, lif ve vitaminlerle dolu, hem sağlıklı hem de lezzetli, kolay tüketilebilen bir atıştırmalıktır.

Balkabağının yüksek lif içeriği de dahil olmak üzere birçok sağlık faydası vardır. Konserve balkabağı, mevsim ne olursa olsun, onu beslenmenize dahil etmenin kolay ve pratik bir yolu olabilir.

Küçük porsiyonlarda yüksek lifli bir yiyecek arıyorsanız, chia tohumu sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Keten tohumu bütün veya öğütülmüş olarak tüketilebilir ve tahıl gevreklerine, yulaf ezmesine, yoğurda ve smoothielere kolayca eklenebilir. Herhangi bir öğüne biraz çıtırlık ve bol miktarda lif katmak için kullanabilirsiniz.

Avokado, sağlıklı yağlardan K vitaminine kadar birçok besin ve vitaminin yanı sıra lif de sunan kalp dostu bir besindir.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”